1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Gent

Het fiere Gent biedt zijn bezoekers een brede waaier aan bezienswaardigheden. Er zijn er zoveel dat één stadswandeling niet volstaat. Gent is bijzonder rijk aan historische gebouwen en plaatsen. De geschiedenis kleeft er nog aan de muren en de straatstenen. Bovendien is Gent ook een bijzonder gezellige stad, zowel voor bezoekers als voor de bewoners, met ook een erg gevarieerd aanbod aan lekkere, leuke en aangename horecazaken.

Gent heeft wel meer mooie plekjes dan alleen maar in de Kuip: de omgeving van het Oud-Begijnhof bijvoorbeeld, met aansluitend de Rabottorens, een stukje Gent dat al evenzeer een eeuwenoude geschiedenis heeft. Het Oud-Begijnhof met zijn unieke sfeer dateert van de 13de eeuw.

Gent telt heel wat waardevolle musea die je via een wandeltraject met elkaar kan verbinden. Je zal merken dat het aanbod zeer verscheiden is: van volkskunde tot design, van klassiek tot modern, van stads- tot kindermuseum. Elke bezoeker zal zijn gading vinden tussen de rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen. Bovendien is er met de laatste uitbreiding, het stadsmuseum STAM, nu zelfs een heus 'museumkwartier' in Gent: vier topmusea in een straal van 500 meter.