1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Hingene
Bornem
Wisselkerke

Kastelentocht

De streek van het Waasland heeft heel wat erfgoed dat de moeite waard is om een bezoekje te brengen. De vele riante kastelen stellen hun deuren open voor het publiek. Ideaal voor een uitstap tijdens uw verblijf bij Hotel Serwir.

Kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde

John de Marnix de Sainte-Aldegonde, de veertiende graaf van Bornem ontvangt u graag in zijn middeleeuwse kasteel langs de oevers van de Schelde. Dit kasteel is veruit een van de meest impressionante burchten van Vlaanderen en heeft een rijkelijke geschiedenis. In de koetshuizen van het kasteel is een interessante en unieke kunstcollectie te bewonderen die de graaf zelf heeft verzameld.

Op 14km van Hotel Serwir

Kasteel d'Ursel

Het kasteel van Hingene is het ouderlijk buitenverblijf van de hertog d’Ursel en is op dit moment in handen van de provincie Antwerpen. Het achttiende-eeuwse park is er toegankelijk voor het publiek.

Op 13km van Hotel Serwir

Kasteel van Wisselkerke-Bazel

Het ouderlijk kasteel van de adellijke familie Villian XIV was een van de eerste kastelen in onze regionen dat in neogotische stijl werd opgetrokken. Het omwalde pareltje herbergt een prachtige Egyptische zaal en een authentieke vijftiende-eeuwse hangbrug.

Op 15km van Hotel Serwir

Kasteel Walburg

Middenin het centrum van Sint-Niklaas ligt het zestiende-eeuwse kasteel Walburg. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van ridder Waelwijck en ligt op slechts een boogscheut van de markt. Het domein heeft een prachtige Engelse tuin met een uitgebreide collectie exotische bomen. De tuinen maken deel uit van het stadspark.

Op 2km van Hotel Serwir

Kasteel Blauwendael

Op de fundamenten van het zeventiende-eeuwse kasteel werd door baron de Neve de Rode in 1889 een nieuw landgoed opgetrokken. De gemeente kocht het kasteel van de familie en het biedt momenteel onderdak aan een museum met verschillende expositieruimtes.

Op 11km van Hotel Serwir

Kasteel Cortewalle

Kasteel Cortwalle is een van de oudste kastelen van het Waasland en dateert uit de vijftiende eeuw. De grafelijke familie de Brouchoven de Bergeyck woonde er eeuwenlang in de waterburcht. De vergaarde kunstcollectie is er tot op vandaag nog steeds te bezichtigen.

Op 12km van Hotel Serwir